LA 13.6. yhdistyksen perinteinen kesäretki ja ulko-olohuone Viikinsaaressa. Yhdistys avustaa laivalippujen hankinnassa (normaalisti aikuiset 10 e, lapset 6e), eväät mukaan. Kokoontuminen Laukontorilla klo 12.45, menemme Viikinsaareen laivalla joka lähtee klo 13. Ilmoittaudu 5.6. mennessä tekstarilla yhdistyksen puhelimeen 0400 741 972.

Viikinsaari on perhepuisto 20 minuutin laivamatkan päässä Tampereen keskustasta. Viikinsaaressa voi retkeillä muuten vaan tai osallistua kesän runsaaseen ohjelmatarjontaan. Laivat lähtevät Laukontorin satamasta touko-kesäkuun vaihteesta elokuun puoliväliin, tilauksesta muulloinkin.

Saaren palveluihin kuuluvat uimarannat, lasten leikkipaikat ja pelikentät. Grilli- ja keittokatos ovat vapaasti käytettävissä ja rantasauna lämpiää tilauksesta. 12-paikkainen satama palvelee pienveneilijöitä. Viikinsaaressa on myös 280-paikkainen ravintola Viikinsaari sekä grillikioski.

Saaren länsiosa on rauhoitettu luonnonsuojelualueeksi. Nähtävyys- ja hiljentymispaikka on ekumeeninen Pyhäjärven kappeli, joka on taiteilija Ilkka Väätin luoma taideteos satavuotiseen entiseen putkarakennukseen.

Kulttuuritoimi vastaa monipuolisesta ohjelmatarjonnasta: taidepajoista, lasten- ja nuorisotapahtumista, lavatansseista, konserteista ja muista tapahtumista.

Viikinsaaren tapahtumat kesällä 2009