Tiistaina 22.1.2013 olkkarissa oli vieraana Paula Kyttälä Pelastakaa Lapset ry:stä. Paula kertoi tukihenkilötoiminnasta sekä tukiperheistä ja lomakodeista.
Perinteisesti tukiperheitä on tarjottu lastensuojelun asiakkaille, mutta uutena toimintaan Tampereen seudulla on tullut nyt ennalta ehkäisevä työ ja erityisesti tukihenkilöt. Myös ennalta ehkäisevän työn kautta voi saada tukiperheen ilman, että olet lastensuojelun asiakas. Tukihenkilö voi olla apu ja ihminen lähellä silloin kun omia verkostoja ei ole ja tukiperheessä lapsi voi viettää viikonlopun kuukaudessa, jolloin esimerkiksi yksinhuoltaja, joka on lähes aina lapsen kanssa yksin, saa hetken hengähtää ja tehdä omia asioita. Myös lomakodit toimivat vastaavalla periaatteella eli lapsesi voi saada esimerkiksi kolmeksi päiväksi paikan lomakodista, jos sinun on vaikea järjestää lapsen hoitoa kesäloma-aikaan tai tarvitset muutoin hengähdystaukoa. Tukihenkilöt ja -perheet koulutetaan ja kukin perhe- ja -henkilö etsitään toiveiden mukaan ja räätälöidään tapauskohtaisesti.

Lisätietoja tukihenkilö, -perhe ja lomakotitoiminnasta täältä: http://www.pelastakaalapset.fi/toiminta/lastensuojelutyo/
ja yhteys Länsi-Suomen toimistoon: http://www.pelastakaalapset.fi/ota-yhteytta/aluetoimistojen-yhteystiedot/  (etsi Länsi-Suomen aluetoimisto ja ennalta ehkäisevän työn koordinaattorin yhteystiedot)